Finančni menedžment

31. 05. 2018

Za vse tiste, ki se na dnevni ravni srečujete s finančnimi temami

Pred vami je portal »Finančni menedžment«  kot dopolnitev istomenskega priročnika. 

Portal je namenjen vsem, ki se dnevno srečujete s finančnimi temami in ki ste soudeleženi pri ustvarjanju poslovnega rezultata v podjetju ali pa vas področje finančnega menedžmenta preprosto zanima. Danes se mora vsak posameznik zavedati, da je učinkovit in ustrezen finančni menedžment pomemben, če želi podjetje uspešno delovati na trgu, ko želi v dobri kondiciji premagati obdobje gospodarskega padca oziroma krize in biti v vsakem pogledu boljše od konkurence na trgu. Ne glede na velikost in resurse, s katerimi posamezno podjetje razpolaga, se mora načrtovanja poslovnih financ lotiti z vso resnostjo in zavzetostjo. V podjetju omogoča učinkovit finančni menedžment izboljšave sistema odločanja na vseh ravneh. Vsem zaposlenim v podjetju, ki sprejemajo odločitve, omogoča učinkovit sistem finančnega menedžmenta ustrezne informacije in spodbude k sprejemanju odločitev, ki prispevajo k večanju vrednosti podjetja. 

Na višjih ravneh vodenja podjetja omogočajo modeli na portalu, vrednotenje različnih strateških usmeritev, na nižjih ravneh pa ti omogočajo, skladno s sprejeto strategijo podjetja, postavitev operativnih ciljev in določitev smernic za doseganje teh ciljev. Področje finančnega menedžmenta postaja skozi leta vedno bolj analitično obarvano, s poudarkom na pristopih, ki omogočajo razvijanje in implementiranje učinkovite finančne strategije. V priročniku so tudi opisane in s praktičnimi primeri na portalu podprte najbolj napredne finančne metode, ki jih finančna stroka tako doma kot tudi v tujini navaja kot primere dobre prakse. 

Predstavitvi finančnih temeljev v tiskanem delu priročnika sledi razlaga, podprta s primeri specifičnih tehnik, ki se uporabljajo pri dosegu cilja povečanja vrednosti podjetja. To mora biti eden glavnih kriterijev pri vodenju vsakega podjetja in zato morate poskrbeti, da boste vsak trenutek seznanjeni z vrednostjo podjetja in sledili strategiji ter ukrepom, ki to omogočajo, skladno z ostalimi prioritetami. Pomembno se je z ustreznim delovanjem približati ciljem vseh deležnikov in v ta namen vzpostaviti sistem ključnih kazalnikov vrednosti, ki bo skladen s temi principi. 

Bralci boste s pomočjo tega portala in pripadajočega priročnika osvojili reševanje poslovno-finančnih problemov z uporabo opisanih modelov, ki jih boste za svoje namene lahko tudi ustrezno prilagodili. S svojo relevantno in zanimivo predstavitvijo, številnimi primeri in poudarkom na uporabi Excela, vam bo poral s priročnikom služil kot popolno orodje za vas in vaše sodelavce v vaši celotni poslovni karieri. Nazaj

Priročnik Finančni menedžment in kontroling

Priročnik in portal vam zagotavljata:

  • praktične primere in strokovne napotke za učinkovito upravljanje s financami,
  • kakovostne, pravilne in ažurne informacije za sprejemanje pravilnih poslovnih odločitev,
  • uporabna orodja za finančno poročanje,
  • nasvete za hiter odziv na zakonodajne novosti in nove priložnosti na trgu.